Hangszigetelés

Mikor érdemes hangszigetelni otthonunkat?Leggyakoribb eset, amikor saját otthonunkat szeretnénk megvédeni a külső zajoktól, például lakótömbben a szomszédos, illetve az alsó, felső lakás felől kívánjuk elszigetelni magunkat, illetve a tömb általános zajairól (pl. csővezetékek zúgásáról) akarjuk megóvni saját lakásunkat. Más esetben saját lakásunk zajától szeretnénk elkülöníteni a külvilágot; hangszigetelni akarjuk nappali szobánkat, hogy zavartalanul élvezhessük kedvenc filmünket, zenéinket.

A hangszigetelés elsősorban a hangforrások által keltett zajt szintet csökkenti. Hangforrásként három hangfajt lehet megkülönböztetni: a léghangot (levegőben terjedő hangok: televízió hangja, beszélgetés), a testhangot (szilárd anyagokban terjed, például épületen belüli berendezések: pld. mosógép dübörgése), illetve a lépéshangot (olyan testhang, amely tovább terjed a közvetlen helyiségekbe, pld. különböző tárgyak elmozdítása, vagy járás: szaladgálás az emeleten, magas sarkú cipő kopogása).
Hangszigetelés alatt az értjük, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentjük, vagy teljes egészében megakadályozzuk a hangok terjedését az épület elemein keresztül. Ennek legfőbb módja a hangok folyamatosságának megszakítása, mely a terjedési útjuk továbbhaladásának megakadályozása.

Munkáink során nagyobb sűrűségű, nehéz anyagokat használunk fel, hiszen ezek nyújtják a legtökéletesebb védelmet a kellemetlen hangok ellen. (pld. mészhomokkő, farostlemez, gyapjú, gyapot). A hőszigeteléssel ellentétben a hangszigeteléshez kevésbé alkalmas anyag a polisztirol (EPS) vagy poliuretán.

Megfelelő hangszigetelést biztosítunk Ön és családja számára a következő eljárásokkal:

Cégünk anyagi hátterével, megbízhatóságával és alacsony áraival biztosítja a gyors, minőségi és megbízható munkát, amely nemcsak a nagyobb beruházások során elengedhetetlen, hanem a lakossági megbízások során is.


Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, és szaktanácsadásunkat!
'; ?>